

Kuromatsu Senjo Junmai raw sake je prémiové japonské saké, ktoré bolo varené pomocou miestnej saké ryže Hitogokochi z prefektúry Nagano.
Odporúčame podávať k morským plodom ako sú chobotnice a kalamáre alebo k hlbokov vyprážaným jedlám.
Pivovar Senjo bol založený v prefektúre Nagano od roku 1866. Bol pomenovaný podľa pohoria „Mount Senjo“ v južných Japonských Alpách, kde sa nachádza. Aby pivovar vzdal hold svojmu zakladateľovi pánovi KUROgouchi MATSUjirovi, označil svoju vedúcu značku názvom „Kuromatsu Senjo“. Na výrobu saké pivovar starostlivo vyberá a používa iba lokálne suroviny, ako napríklad vodu z pohoria Mount Senjo alebo Hitogokochi.
Ryža bola vysoko leštená (60 %), vďaka čomu je saké komplexné, krásne okrúhle, jemné s výraznou arómou a bohatou ovocnosťou.
Tabuľka dát