

Kuromatsu Senjo Prototype Junmai daiginjo je prémiové japonské saké. Bolo varené pomocou miestnej saké ryže Hitogokochi z prefektúry Nagano.
Odporúčame podávať k jedlám bohatou príchuťou, korením alebo kyslou chuťou.
Pivovar Senjo bol založený v prefektúre Nagano od roku 1866. Bol pomenovaný podľa pohoria „Mount Senjo“ v južných Japonských Alpách, kde sa nachádza. Aby pivovar vzdal hold svojmu zakladateľovi pánovi KUROgouchi MATSUjirovi, označil svoju vedúcu značku názvom „Kuromatsu Senjo“. Na výrobu saké pivovar starostlivo vyberá a používa iba lokálne suroviny, ako napríklad vodu z pohoria Mount Senjo alebo Hitogokochi.
Ryža bola vysoko leštená (40 %), vďaka čomu je saké komplexné, krásne okrúhle, jemné s výraznou arómou a bohatou ovocnosťou.