

Daniel Bouju Réserve Familiale je najstarším koňakom vyrobeným týmto liehovarom. Odovzdáva sa z generácie na generáciu. Dozrieva v hrubých alebo stredne hrubých nových dubových Limousine sudoch po dobu najmenej 80 rokov. Je vyrábaný z hroznových odrôd Ugni Blanc, Colombard a Folle blanche, ktoré pochádzajú z oblasti Grande Champagne.
Krémová aróma sa vyznačuje tónmi kože a tabaku.
Chuť je prekvapivo elegantná a hlboká vzhľadom na tak starý koňak.
Záver je mimoriadne dlhý s korenistými tónmi.
Rodinný liehovar Daniel Bouju sa nachádza v malebnom mestečku Saint Preuil v srdci oblasti Champagne (Premier Grand Cru z Cognac). História výroby koňaku rodinou Bouju siaha až do roku 1805. V tejto tradícii dnes pokračuje už ôsma generácia tejto rodiny. Táto malá rodinná firma leží v srdci tých najlepších viníc v Grand Champagne, kde obhospodáruje 14 hektárov viníc a je úplne nezávislá od veľkých koňakových domov, rovnako aj od nákupu brandy od malých pestovateľov, čím si zachováva po stáročia budovaný charakter. V súčasnosti tento liehovar k výrobe skvelého koňaku používa iba odrodu Ugni Blanc, okrem rezervy Familiale, ktorá je vyrábaná z odrôd Colombard, Ugni Blanc a Folle Blanche. Čerstvý vínny mušť je je destilovaný klasickou charentovou metódou dvojitého pálenia v 16 hektolitrových medených kotloch, ktorým vzniká zmes eaux-de-vie, ktorá potom stárne v nových sudoch z Limousin dubu (v prípade Reserve Familiale až 80 rokov), čo dáva koňaku Bouju veľmi aromatickú vôňu, tmavo bohatú farbu a jemnú chuť.
Tabuľka dát