Filtrovať podľa

Značka

Značka

Cena

Cena

  • 12,00 € - 42,00 €

Výrobca

Výrobca

Alkohol

Alkohol

Objem

Objem

Saké

Sake (japonsky: 酒)

často nazývané saké, znamená japonsky "alkoholický nápoj". V Európe sa tento názov ujal pre alkoholický nápoj kvasený z ryže, však vyrába sa aj z celého radu iných zdrojov. Japonec ako saké označí aj víno či vodku, ale pravdepodobne použije iný výraz.

Pravé japonskej Sake nesie názov Nihonšu (日本 酒) a je vyrobené z ryže niekoľkonásobnou fermentáciou, tým je jeho výroba podobná výrobe piva. V Japonsku sa podáva studené (10 ° C), teplé (20 ° C) alebo horúce (30 ° C), záleží na konzumentovi a tiež na ročnom období. V zime sa podáva horúce a v lete studené. Známej japonskej značky, s dlhoročnou tradíciou, balia sake do krabíc z pravého japonského javora. Väčšina druhov saké obsahuje štrnásť až sedemnásť percent alkoholu. Sila Sake je však hlavne v jeho plamenité chuti, ktorá má niekedy veľkú silu. Sake je súčasťou mnohých japonských rituálov, väčšinou pri príležitosti osláv sviatkov.  

Sake je spojené so šintoizmu - vládne mu líščí bohyňa Inari, jej hlavnou svätyne je južne od Kjóta vo Fušimi, v celom Japonsku má asi 30 000 svätyňou.  

Sake sa vyrába zo špeciálnych odrôd ryže (sakamai). Ryžová zrná sa najprv obrúsi, máčajú a v pare uvarí. Uvarená vychladená zrna sa infikujú plesne koji (Aspergillus oryzae), ktorá škrob enzymaticky štiepi na jednoduchšie cukry, ktoré potom kvasí a vzniká alkohol. Výroba je veľmi podobná výrobe piva. Niekedy nasleduje destilácia kvasu a následné pridanie alkoholu do kvasiaceho nápoja, čím sa ďalšie kvasenie zastaví a obsah alkoholu sa zvýši na 18-25%. Tento postup je obdobný postup pri výrobe portského vína.  

zdroj: wiki

Sake (japonsky: 酒) | Bottleshop | Bottlemarket

Počet produktov: 7

Zobrazuje sa 1-7 z 7 položiek

Aktívne filtre