Giny
Gin je anglosaský druh borovičky. Tento silný alkoholický nápoj je vyrobený destiláciou obilnej zmesi a plodov borievky s prídavkom ďalších bylín. Presné receptúry jednotlivých značiek sú výrobným tajomstvom samotných výrobcov. Práve borievka však dodáva ginu jeho typickú chuť. „Otcom“ ginu je Dr. Fanciscus de La Boie alias Dr. Sylvius, profesor medicíny na univerzite v holandskom Leidene. Receptúru prvého ginu zostavil v roku 1650 a rovnako ako množstvo iných destilátov, aj gin mal byť pôvodne liečivom, ktoré by uľavilo pacientom trpiacim ľadvinovými ťažkosťami. Dnes rozoznávame dva základné typy ginu. Prvým je Genever vyrobený periodickou destiláciou z borievky a obilného destilátu. Druhým je dry gin vyrobený kontinuálnou destiláciou z obilného destilátu a bylín. Bežná chuť ginu je suchá, najčastejšie sa pije ako súčasť kokteilov. Známym príkladom je obľúbený gintonic. Gin si získal veľkú popularitu hlavne v Anglicku, kde ho uviedol na trh kráľ Wiliam III. Oranžský v 17.storočí.